26 Mart 2012 Pazartesi

Bor Stratejik Ürün Değilmiş !



 Uzunca yıllardır ortalıkta gezer durur bir şehir efsanesi. Bizim BOR madenimiz çok ama bize çıkartmıyorlar. Aynı şehir efsanesi petrol içinde çok uzunca yıllardır sürüp gider. Fakat Bor ile petrol arasında bir fark var. Petrol Türkiyede var mı yok mu tartışılır ama Bor için öyle değil. Bor un bol miktarda olduğu kesin. Hep sorulur. Neden ? Neden çıkartmıyoruz. Yada neden Bor madenini kullanmıyoruz. Bor madenin kullanım alanı oldukça geniş. Geniş te böyle talebi olan bir şeyi neden çıkarmıyoruz. Dönüp dolaşıyor aynı yere geliyoruz. Neden çıkartmıyoruz. Neden kullanmıyoruz. ?

 Bu sorulara işin uzmanı biri cevap verdi. Eti Madencilik Genel Müdürü Orhan Yılmaz Bor madeninin hiç bir stratejik öneminin olmadığını açıkladı. Sebep olarak açıkladıklarıda bana mantıklı geldi. Üretim alanının çok kısıtlı olduğunu söylüyor ve yeni kullanım alanları yaratılmadığı sürece piyasada başrol alamıyacağı her zaman figüran olarak kalacağını söylüyor.  Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak neler açıklanacak.

 Yoksa bu dinlediklerimiz bir stratejimi ? Yoksa gene bizi kandırıyorlar mı ? Yoksa gene birileri bir şeyleri ham yapacak mı ?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder